Testenine z morskimi sadeži


TESTENINE Z MORSKIMI SADEŽI 
"Reciklaža je idealna poteza tudi pri kuhanju!"

Čas priprave: 10- 15  minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine: 
(za 2-3 osebe)
300 g testenin 
omaka, ki je ostala od včerajšnjega kosila (Glej: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/01/puranji-zrezki-v-paradiznikovi-omaki.html)
1 dcl paradižnikove mezge (po potrebi)
200 g morskih sadežev
3 češnjeve paradižnike
6 kroglic sira mozzarelle
po želji odatno začinite (sol, poper, česen, provansalska zelišča)
peteršilj/bazilika/drobnjak za posip/barvo/okras

Postopek:

V vreli osoljeni vodi zakuhamo testenine. Medtem prevremo včerajšnjo omako in ji po potrebi dodamo dodatno količino paradižnikove omake. Dodamo morske sadeže in po okusu dodatno začinimo. Med kuhanjem dodamo še na četrtine narezane češnjeve paradižnike. Ko so testenine kuhane "al dente", jih primešamo omaki. Mozzarelo narežemo na tanjše lističe in posipamo po vroči jedi. Za piko na i, potresemo še s peteršiljem. Dober tek!



Zanimivost:
Izraz "al dente" pomeni, da testnine skuhamo "na tri četrt" tako, da jih čutimo, ko vgriznemo vanje. Če tako kuhane špagete pretrgamo, lahko v sredini vidimo manjšo, temnejšo pikico. Tak način kuhanja testenin se mnogokrat opisuje kot "edinega pravilnega", vendar je seveda vse stvar okusa.

Še nasvet: V primeru, da kuhamo špagete, lahko "al dente" preverimo tako, da špaget preprosto vržemo v ploščice in če se tja zalepi, je špaget kuhan "al dente". :) 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso