Goveja juhica


GOVEJA JUHICA
"Slovensko nedeljsko kosilo."

Čas priprave: 1 ura v ekonom loncu, sicer pa kake 3 ure

Zahtevnost: zelo nizka

Sestavine:
(za 1l - 1,5 l čiste juhe)

goveje kosti
čebula
koromač
koleraba
korenček
krompir
peteršilj
(paše tudi druga zelenjava; po okusu)

Postopek:

Posolite goveje kosti. Sestavine, ki jih vidite na spodnji sliki enostavno položite v lonec , prilijte željeno količino juhe, zajetno solite in popoprajte ter počakajte, da se juhica skuha. Na koncu po želji zakuhajte testenine, cmočke...pa dober tek! :)


Če juhe ne pojeste, je to idelana priložnost za shranjevanje jušne osnove, ki je odlična kadar delamo omake ali kake kremne, bogatejše juhice. Počakamo, da se juha ohladi, jo shranimo v vrečke in zamrznemo.






 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso