Goveja juhica
GOVEJA JUHICA
"Slovensko nedeljsko kosilo."
Čas priprave: 1 ura v ekonom loncu, sicer pa kake 3 ure
Zahtevnost: zelo nizka
Sestavine:
(za 1l - 1,5 l čiste juhe)
goveje kosti
čebula
koromač
koleraba
korenček
krompir
peteršilj
(paše tudi druga zelenjava; po okusu)
Postopek:
Posolite goveje kosti. Sestavine, ki jih vidite na spodnji sliki enostavno položite v lonec , prilijte željeno količino juhe, zajetno solite in popoprajte ter počakajte, da se juhica skuha. Na koncu po želji zakuhajte testenine, cmočke...pa dober tek! :)
Če juhe ne pojeste, je to idelana priložnost za shranjevanje jušne osnove, ki je odlična kadar delamo omake ali kake kremne, bogatejše juhice. Počakamo, da se juha ohladi, jo shranimo v vrečke in zamrznemo.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment