Čebulna juha
ČEBULNA JUHA
"Francosko!"
Čas pirprave: pol ure
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 krožnike juhe)
1 velika čebula
liter jušne osnove
1 dcl belega vina
1 žlica balzamičnega kisa
poper
kruhki
olivno olje
pest sira
česen
sir
Priprava:
Zavremo jušno osnovo. Med tem čebulo narežemo na kolobarje. V lonec vlijemo malo olivnega olja in prepražimo čebulo, da postekleni. Prilijemo balzamični kis, da zadiši in dodamo še vino ter na visoki vročini dobro pokuhamo. Prilijemo juho in popramo. Kuhamo odprto, dokler se čebula popolnoma ne zmehča. Med tem pripravimo popečene kruhke, ki se tradicionalno postrežejo k čebulni juhi. Narežemo francoza, ga napivnamo z olivnim oljem in podrgnemo s česnom. Naribano sir, ga damo na kruhke in jih popečemo v pečici, da se sir stopi. Juho ponudimo tako, da kruhke naložimo ob rob krožnika, juho pa potresemo z malce peteršilja. Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment