Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 19. marec 2013

Pečen krompir iz ponve



PEČEN KROMPIR IZ PONVE
"Pečen krompir za katerega ne potrebujete pečice."

Čas priprave: pol ure

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi kot priloga)

3 krompirji  (izberite take, ki niso mokasti oz. se ne razkuhajo)
pol rdeče čebule
šopek peteršilja
1 čili
rožmarin
timijan
sol
poper
pest parmezana
maslo
olje

Priprava: 

Narežite krompir in ga dajte kuhat v osoljen krop. Med tem, ko se krompir kuha na kolobarčke narežite čebulo in na drobno sesekljajte svež peteršilj. Ko je krompir kuhan (prb. 15-20 minut) ga odcedite. V ponvo vlijte malo olja in dodajte maslo ter počakajte, da se segrejeta in premešata. Na maščobi prepražite čebulo in ko ta postekleni, dodajte še peteršilj. Povečajte ogenj in dodajte še krompir. V zelo vroči ponvi popečite krompir, da dobi zlato rjavo barvo. Začinite s soljo, poprom, rožmarinom in timijanom.Ko je krompir že končan ga potresite s parmezanom, premešajte in postrezite. (V vročem krompirju se bo sir zelo hitro stopil.) Pa dober tek! :)

Nasvet: Tak krompir se odlično ujame z ribo. Lahko poskusite z odlično, pečeno orado. Recept najdete na tem naslovu: 
http://mojakuharija.blogspot.com/2013/03/pecena-orada.html





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment