Pekoča juha z riževimi rezanci – Noodle soup
PEKOČA JUHA Z REZANCI - NOODLE SOUP
"Tale juhica je tako dobro, da je skrajni čas, da jo posvojimo rudi v Sloveniji."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: pol ure
Sestavine:
20 dag piščančjih prsi
20 dag mešane zelenjave
(korenček, grašek, koruza, mlada čebula…)
1,5 l jušne osnove
100 g riževih
rezancev
noževa konica sambal oeleka
ščepec mešanice kitajskih začimb
1 žlička škroba
pest
drobnjaka
nevtralno olje
1 Meso in zelenjavo narežemo na manjše koščke.
2 Segrejemo
vok, da se malce pokadi, vlijemo žlico nevtralnega olja in na hitro prepražimo
piščančje meso. Zalijemo z juho in dodamo zelenjavo. Kuhamo slabe pol ure,
začinimo s kitajskimi začimbami in sambal oelekom ter dodamo riževe rezance.
3 V posodo prelijte malo juhe in vanjo zamešajte škrob, da se raztopi ter ga vmešajte v juho. Kuhamo še slabih 5 minut in potresemo z drobnjakom.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment