CAKE POPS

CAKE POPS
"Prisrčne biskvitne lizike, ki bodo očarale prav vsakega - tako z izgledom, kot tudi z okusom."

Zahtevnost: srednja-visoka

Čas priprave: 2 uri (ali več, če vam gre bolj počasi)

Sestavine:
(za cca 30 lizik)

čokoladni biskvit (sigurno imate kak lasten dober recept za biskvit ali vprašajte mamo ;), jaz delam zmeraj po drugem - zadoščala bo količina manjšega pekača), lahko uporabite tudi čokoladne muffine

sir mascarpone (približno 200-250 gramov)
stopljena čokolada (črna/bela)
cca 1 dcl poljubne tekočine (pomarančni sok, kava, čokoladni liker ipd.)
okraski
paličice za lizike, ražnjiči ali kaj podobnega


Priprava:


1. Specite biskvit in ga zmeljite (sama sem ga v večih rundah drobila kar v blenderju). 

2. Biskvitu primešajte mascarpone in izbrano tekočino. Tukaj ni predpisanih mer - masa mora biti takšna, da se dajo narediti kompaktne kroglice. Po občutku torej.

3. Maso dajte na hladno. Stopite čokolado in jo ohladite. Iz ohlajene mase naredite kroglice. To je bilo enostavno, sedaj pa pride težji del. :)

4. Paličico pomočite v stopljeno čokolado in jo previdno zapičite v kroglico. Počakajte da se čokolada na pački posuši, da vam vse skupaj ne razpade.

5. Zdaj kroglico previdno pomočite v čokolado, potresite z okrasom in jo zapičite v kak stiropor. Dobro je, če si jih zlagate v hladilnik ali na balkon, če je hladno, da čokolada čim prej postane trda.


Nekateri delajo poslikave. Vsaka jim čast, jaz nimam tako mirne roke. V tem primeru seveda počakajte, da se čokolada na kroglicah posuši in šele potem se lotite umetnosti. :)

Želim vam veliko ustvarjalne žilice in predvsem živcev. ;)
 Ampak verjemite mi, splača se! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso