Španska tortilja s špinačo, mozzarello in piščancem

ŠPANSKA TORILJA 
s špinačo, mozzarello in piščancem
"Zelo okusna beljakovinska bombica."
Ta jed je res odlična za vroče poletne dni. Če je pojeste količinsko zmerno ob obilici sveže solate, boste se počutili sito,
a dovolj lahko za vse zmage, ki vas čakajo tekom dneva. 
Pa veselo kuhanje vam želim. ;)

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za 3 osebe)

2 večja krompirja
200 g pičančjih prsi 4 jajca
1 zvrhana žlica kisle smetane
4-5 pesti sveže špinače 
150 g mozzarelle
česen v prahu
muškatni orešček
sol
poper
olje

Priprava:

1.  Piščanca narežite na majhne kocke, ga začinite s soljo in poprom ter prepražite na žlici vročega olja, da bo pečen, a še sočen. Odstavite ga na krožnik in ga pokrijte s folijo.
 
2. Krompir narežite na zelo majhne koščke (cca 1cmx1cm).  V isti ponvi, kot ste pekli meso segrejte še malce olja in krompir na zmerni temperaturi pražite toliko, da je "pečen na pol".

3. Dodajte še špinačo in jo pražite, da upade.

4. V posodi zmešajte jajca, smetano in začimbe ter z zmesjo prelijte krompir, meso in špinačo, ki jih predhodno enakomerno razporedite po dnu pekača. Ko prilijete jajca nikar več ne mešajte, saj ne želimo umešanih jajc. Malce le potresite ponev, da se jajce razporedi. Po vrhu nadevajte še koščke mozzarele.

5. Ponev pokrijte s folijo in na zmerni temperaturi pečite, dokler se jajce ne strdi (prb. 10 minut). Ko boste odkrili folijo, bo na vrhu verjetno še malo tekočine; preposto jo razporedite v robove ponve, ko je še vroča in takoj se bo sparila.

K tej jedi postrežite še obilico sveže solate z olivnim oljem ali jogurtom in kozarec dobro ohlajene limonade.


Pa dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso