Brokoli pire
BROKOLI PIRE
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
2 manjša krompirja
500 g brokolija (sama uporabim kar zamrznjenega)
1 zvrhana žlička kisle smetane
košček masla
1-2 dcl mleka (lahko uporabite kravje ali rastlinsko)
česen v prahu
muškatni orešček
sol
poper
Priprava:
1. Krompir narežite na manjše koščke, brokoli razdelite na cvetove. Na dno lonca dajte krompir, na vrh brokoli. Prelijte z vodo solite in skuhajte. Kuhano je, ko krompir zmehčan.
Brokoli naj bo na vrhu, da ga boste kasneje zlahka vzeli iz lonca, ne da bi bil pomešan s krompirjem. Če boste bledali krompir, lahko postane lepljiv.
2. Ko je zelenjava kuhana, odvzemite nekaj brokolijev in jih ločite na majhne cvetove za dekoracijo. Brokoli poberite iz vode in ga z malce mleka zmeljite v blednerju. Dodajte še smetano in zmešajte v gladko kremo.
3. Krompir odcedite, mu dodajte košček masla in ga dobro pretlačite. Dodajte brokolijevo kremo, začinite in z metlico zmešajte v enotno zmes.
4.Pire okrasite in/ali vanj vmešajte cvetove brokolija, ki ste si jih pripravili že poprej.
"Pire, ki bo prepričal tudi največje zelenjavne dvomljivce."
Odlična alternativa krompirjevemu pireju. Za npr. štiričlansko družino boste potrebovali kar precej brokoli, da bo pire res lepo zelen, kar pomeni, da boste vsakega člana družine pripravili do tega, da bo pojadel vsaj 250 g brokolija, kar bi vam sicer morda težje uspelo, sploh pri otrocih. Ta pire je zdrav, okusen, preprost za pripravo in čudovit na izgled. Gremo kuhat! :)
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
2 manjša krompirja
500 g brokolija (sama uporabim kar zamrznjenega)
1 zvrhana žlička kisle smetane
košček masla
1-2 dcl mleka (lahko uporabite kravje ali rastlinsko)
česen v prahu
muškatni orešček
sol
poper
Priprava:
1. Krompir narežite na manjše koščke, brokoli razdelite na cvetove. Na dno lonca dajte krompir, na vrh brokoli. Prelijte z vodo solite in skuhajte. Kuhano je, ko krompir zmehčan.
Brokoli naj bo na vrhu, da ga boste kasneje zlahka vzeli iz lonca, ne da bi bil pomešan s krompirjem. Če boste bledali krompir, lahko postane lepljiv.
2. Ko je zelenjava kuhana, odvzemite nekaj brokolijev in jih ločite na majhne cvetove za dekoracijo. Brokoli poberite iz vode in ga z malce mleka zmeljite v blednerju. Dodajte še smetano in zmešajte v gladko kremo.
3. Krompir odcedite, mu dodajte košček masla in ga dobro pretlačite. Dodajte brokolijevo kremo, začinite in z metlico zmešajte v enotno zmes.
4.Pire okrasite in/ali vanj vmešajte cvetove brokolija, ki ste si jih pripravili že poprej.
Jed ponudite z izbrano jedjo, sama spet v ponvi na malce olivnega olja popekla file skuše in bilo je odlično! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment