Losos s špinačo in česnovim krompirjem

LOSOS S ŠPINAČO IN ČESNOVIM KROMPIRJEM
"Zdrav, okusen in ekspresno pripravljen obrok."
Tale kombinacija je zares odlična. Pripravljena je v slabe pol ure, poskrbela bo za kakovosten hranilni vnos in še na oko je jed čudovita. :) Edina slaba lastnost je, da je losos draga sestavina, vendar lahko ceno obroka znižamo s cenovno ugodnimi prilogami. Če na osebo ponudimo 150g lososa, kar znese približno 2,5 evra na osebo in če zraven ponudimo špinačo ter krompir, znese obrok slabe 3 evre na osebo, kar pa je sprejemljiva cena, da si lahko tudi lososa tu in tam privoščimo brez slabe vesti. 
No, sedaj pa le kuhat :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

300 g lososa
2 krompirja
500 g zamrznjene špinače
limona
1 zvrhana žlička kisle smetane
1 žlica olivnega olja
česen 
rožmarin
ingver v prahu
sol
poper

Priprava:

1.  Krompir po potrebi olupite in narežite na tanke rezine. Prelijte ga z vodo in počakajte minuto ter ta postopek ponovite še enkrat ali dvakrat - na tak način je krompir bolj hrustljav. Potem vodo odlijte in krompirju dodajte nasekljan česen, rožmarin, sol in poper. Razporedite ga po pekaču tako, da se lističi krompirja ne bodo prekrivali.
2. Limono umijte in odrežite dve rezini. Rezini položite na pekač in nanje položite lososa, ki ste ga začinili s soljo in poprom. Losos naj bo obrnjen s kožo navzgor.
3. V ogreti pečici na 200C (če se da si nastavite, da bo pečica pekla od zgoraj), pecite 20 minut. Sama dam krompir in losos kar v isti pekač - pod lososa položim malo alu folije, da ne umažem pekača.
4. Med tem, ko se losos in krompir pečeta, raztopite zamrznjeno špinačo in jo začinite s soljo, poprom, ingverjem ter dodajte še žličko kisle smetane.


Serviranje: špinačo nadevajte v globok krožnik. Nanjo položite lososa, ki ste ga prerezali na pol in ga obdajte s pečenim krompirjem. Zraven se prileže kozarec suhega belega vina, ali osvežilna limonada.
Pa dober tek! :)




Komentarji

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso